Video Converter Ultimate Eske stor

Alt-i-ett videoverktøykasse for å konvertere video/lyd til 1000+ formater med en ultrarask hastighet.

Gratis nedlasting

InnloggingssikkerhetSikker nedlasting

Gratis nedlasting

InnloggingssikkerhetSikker nedlasting

Hva er en TS-fil og hva du bør vite om den?

TS-filen kan være kjent for noen. Noen kan ha brukt den, men har ikke en anelse om at det er en TS-fil. Med det, i denne omfattende gjennomgangen, skal vi takle hva er en TS-fil og lær forskjellen fra andre filformater som MP4, MPEG TS og HLS.

Lær dessuten noen måter å håndtere TS-filer på, som å spille dem og konvertere dem for å sikre sømløs avspilling og kompatibilitet på tvers av forskjellige plattformer og enheter. Så, hva venter du på? Hvis du er klar til å lære om alle disse tingene, la oss dykke inn!

Hva er Ts File

Del 1: Hva er en TS-fil

En Transport Stream- eller TS-fil er en type videostrømfil som vanligvis brukes til å lagre videoinnhold på DVD-er og Blu-ray-plater, så vel som for kringkastingstjenester. Den bruker standard MPEG-komprimering for å effektivt kode videodata, noe som gjør den egnet for å lagre streamet eller kringkastet videoinnhold. Dessuten er TS-filer kjent for deres evne til å multiplekse flere datastrømmer, inkludert lyd, video og metadata, til en enkelt strøm, noe som gjør dem ideelle for distribusjon av høyoppløst videoinnhold over internett eller gjennom kringkastingsnettverk.

Ts fil

Del 2: TS vs MP4

TS- og MP4-filer er to populære videofilformater, hver med sine fordeler og bruksområder. TS-filer brukes ofte til å lagre videoinnhold på DVDer, Blu-ray-plater og kringkastingstjenester. De er optimalisert for strømming og multipleks flere datastrømmer, inkludert lyd, video og metadata, til en enkelt strøm. Dette gjør dem godt egnet for distribusjon av høyoppløst videoinnhold over internett eller gjennom kringkastingsnettverk.

På den annen side er MP4 et mer allsidig format som er mye brukt til ulike multimedieformål, inkludert streaming, nedlasting og avspilling på en rekke enheter. MP4-filer har vanligvis bedre kompatibilitet med annen programvare og enheter sammenlignet med TS-filer. De støtter også et bredere utvalg av kodeker og funksjoner, for eksempel undertekster og kapittelmarkører. Mens TS-filer utmerker seg i kringkastings- og strømmeapplikasjoner på grunn av deres robusthet og feilrettingsmuligheter, tilbyr MP4-filer større fleksibilitet og bredere støtte på tvers av forskjellige plattformer og enheter, og det er selve grunnen til at mange brukere konverterer TS til MP4-filformat.

Ts vs Mp4

Del 3: MPEG TS vs HLS

MPEG-TS, eller Moving Picture Experts Group-Transport Stream, er et format for overføring av lyd og video over Internett. Det er ofte brukt i TV-kringkasting og multimediadistribusjon. MPEG-TS sender video i en kontinuerlig strøm, og deler den inn i små pakker for overføring. Disse pakkene inkluderer tidsstempler for synkronisering av lyd og video.

På den annen side er HTTP Live Streaming, eller HLS, en protokoll spesielt for streaming av videoinnhold. Det gir mulighet for levering av multimediestrømmer, inkludert lyd, video, undertekster og mer. HLS tilpasser seg seernes internetthastigheter, og justerer kvaliteten på strømmen deretter. Dette gjør det flott for å levere video til forskjellige enheter med varierende muligheter.

Nå er de bare forskjellige i tilnærmingen til streaming. MPEG-TS sender en kontinuerlig strøm av videopakker, mens HLS segmenterer innhold i mindre biter, tilpasset nettverksforholdene. MPEG-TS er foretrukket for live-kringkasting på grunn av dens lave latens, mens HLS skinner i å levere on-demand innhold effektivt på tvers av forskjellige enheter.

Del 4: Hvordan åpne en TS-fil

For å åpne en TS-fil på datamaskinen din har du flere alternativer når det kommer til mediespillere.

Her er følgende mediespillere som du kan bruke til å åpne en TS-fil både på Windows og Mac:

• VLC

• Windows Media Player

• GOM-spiller

• PotPlayer

Blant listen bør VLC være ditt førstevalg siden det er helt gratis og lett kan nås på Mac, Windows og Linux. Så for å bruke VLC Media Player til å spille av TS-filer, følg trinnene nedenfor:

Trinn 1. Først åpner du VLC Media Player på datamaskinen.

Steg 2. Etter det, gå til Media, klikk Åpen fil, finn TS-filen du vil spille av, eller dra TS-filen direkte til spilleren.

Trinn 3. Når den er importert, kan du se TS-filen umiddelbart på VLC Media Player.

Vlc Åpne Ts-fil

Hvis TS-filen ikke spilles av på VLC-programvaren din på grunn av manglende kodeker eller kompatibilitetsproblemer, prøv å konvertere den til et format som vanligvis støttes av ulike enheter og mediespillere, som MP4-formatet. Sjekk neste del for mer.

Del 5: Hvordan konvertere TS-filer

Hvis du leter etter et gratis konverteringsverktøy for TS-filene dine, kan du bruke FVC Free TS Converter verktøy. Med dette TS-konverteringsverktøyet kan du enkelt konvertere TS-filer til et hvilket som helst filformat du ønsker, men det anbefales at du konverterer TS-filene dine til MP4 for å sikre kompatibilitet med ulike enheter og mediespillere.

Trinn 1. Først må du installere programvareverktøyet FVC Free TS Converter på datamaskinen din.

Steg 2. Deretter starter du verktøyet. På hovedgrensesnittet vil du se Legg til filer knapp. Klikk på den for å importere TS-filen du vil konvertere.

Fvc Free Ts Converter Legg til filer

Trinn 3. Etter det velger du formatet du ønsker på Utgående format nedtrekksmenyen.

Fvc Free Ts Converter utdataformat

Trinn 4. Når du er ferdig, klikker du bare på Konvertere knapp. Utdataene dine blir deretter lagret i en mappe på datamaskinen din.

Fvc Free Ts Converter Converter

Ved å bruke FVC Free TS Converter-verktøyet til konvertere TS-filer til 3GP, MP4, etc., som en alternativ måte å se dem på er en fin måte å sikre sømløs avspilling og kompatibilitet med ulike enheter og mediespillere.

Del 6: Vanlige spørsmål om TS-filer

Kan Windows Media Player spille av TS-filer?

Ja. Windows Media Player kan spille av TS-filer, men kan kreve ekstra kodeker for full kompatibilitet. TS-filer bruker standard MPEG-komprimering og multiplekser flere datastrømmer, inkludert lyd, video og metadata, til en enkelt strøm. Mens Windows Media Player kan håndtere TS-filer, kan noen brukere oppleve avspillingsproblemer hvis de nødvendige kodekene ikke er installert. I slike tilfeller anbefales det å bruke en mer allsidig mediespiller som VLC eller installere de nødvendige kodekene for Windows Media Player.

Er TS en god videokvalitet?

TS-filer, eller Transport Stream-filer, brukes ofte til å lagre videoinnhold på DVDer, Blu-ray-plater og kringkastingstjenester. De bruker standard MPEG-komprimering for å effektivt kode videodata, noe som gjør dem egnet for å lagre streamet eller kringkastet videoinnhold. TS-filer er kjent for deres evne til å multiplekse flere datastrømmer til en enkelt strøm, noe som gjør dem ideelle for distribusjon av høyoppløst videoinnhold over internett eller gjennom kringkastingsnettverk. Totalt sett kan TS-filer tilby god videokvalitet, spesielt når de brukes i kringkastings- og strømmeapplikasjoner.

Hvordan konvertere en TS-fil til MP4?

Til konvertere en TS-fil til MP4 format, kan du bruke ulike videokonverteringsverktøy tilgjengelig online eller som nedlastbar programvare. Et slikt verktøy er FVC Free TS Converter, som lar deg enkelt konvertere TS-filer til et hvilket som helst filformat du ønsker, inkludert MP4. Vennligst sjekk del 5 av denne artikkelen for å lære hvordan du konverterer en TS-fil til MP4.

Er TS-filer et godt videofilformat?

TS-filer brukes ofte til DVD-er, Blu-ray-plater og kringkasting fordi de er gode til å strømme og kringkaste. De er i stand til å sette forskjellige deler av en video sammen til én strøm, noe som gjør det enklere å sende videoer av høy kvalitet over internett eller TV. Imidlertid fungerer de kanskje ikke på alle enheter eller programmer med mindre du legger til noen ekstra ting for å gjøre dem kompatible. Mens populære spillere som VLC kan håndtere TS-filer, er de kanskje ikke like fleksible som andre formater som MP4. Likevel, hvis du trenger noe sterkt for strømming og kringkasting, kan TS-filer gjøre jobben godt. Bare husk å sjekke om de er riktige for det du gjør før du bruker dem.

Kan jeg redigere TS-filer direkte?

Å redigere TS-filer direkte kan være utfordrende på grunn av deres multiplekse natur, som kombinerer lyd, video og metadata i en enkelt strøm. Selv om noen videoredigeringsprogramvare kan støtte TS-filer, kan de kreve ekstra kodeker eller plugins for full kompatibilitet. I tillegg, siden TS-filer er optimalisert for strømming og kringkasting, kan det hende at de ikke tilbyr samme grad av fleksibilitet for redigering som andre formater som MP4. Hvis du trenger å redigere TS-filer, bør du vurdere å konvertere dem til et mer redigerbart format som MP4 før du fortsetter med redigeringsoppgavene dine.

Konklusjon

Redigering TS filer direkte kan være utfordrende på grunn av deres multiplekse natur, som kombinerer lyd, video og metadata i en enkelt strøm. Selv om noen videoredigeringsprogramvare kan støtte TS-filer, kan de kreve ekstra kodeker eller plugins for full kompatibilitet. I tillegg, siden TS-filer er optimalisert for strømming og kringkasting, kan det hende at de ikke tilbyr samme grad av fleksibilitet for redigering som andre formater som MP4. Hvis du trenger å redigere TS-filer, bør du vurdere å konvertere dem til et mer redigerbart format som MP4 før du fortsetter med redigeringsoppgavene dine.

Aria Davis26. august 2024

Utmerket

Vurdering: 4.9 / 5 (basert på 324 stemmer)