Video Converter Ultimate Eske stor

Alt-i-ett videoverktøykasse for å konvertere video/lyd til 1000+ formater med en ultrarask hastighet.

Gratis nedlasting

InnloggingssikkerhetSikker nedlasting

Gratis nedlasting

InnloggingssikkerhetSikker nedlasting

Hva er MP4: Oppdag alt du trenger å vite om MP4

MP4 er en veldig vanlig måte å lagre videoer på datamaskiner, telefoner og til og med på internett. Det er som et universelt språk som nesten alle enheter kan forstå, og det er derfor det har blitt merket som det universelle videoformatet. Og for å lære mer om hva MP4 er, vil denne artikkelen forklare alt du trenger å vite om det. Denne informasjonen inkluderer beskrivelsen, hvorfor den er så populær, hvordan den fungerer, hvordan den er sammenlignet med andre videoformater og mange flere. Mot slutten av dette innlegget kan vi forsikre deg om at du vil være en ekspert på å spille, redigere og konvertere MP4-videoer!

Hva er MP4

Del 1. Presis gjennomgang av MP4

Beskrivelse

MP4, eller du kan se det merket som MPEG-4 Part 14, er et format som kan inneholde forskjellige typer medier som videoer, lyd, undertekster og bilder. Det er også ofte brukt til å lagre digitalt innhold som kan streames på nettet. Videre fungerer den med ulike kodeker som H.264/AVC, HEVC, AAC, 3GP og MP3. Nå, med den spesifikke MP4-typen kalt H.264/AVC, er den en del av MPEG-4-standarden og blir stadig mer populær på grunn av dens imponerende ytelse. Dessuten ble MP4, standardisert av MPEG, laget for streaming av video og lyd på nettet. Den har utviklet seg siden den gang og er kjent for å tilby videoer av høy kvalitet selv ved lavere datahastigheter.

Hvordan MP4 fungerer

Så hvordan fungerer MP4-teknologien? Den komprimerer videofiler effektivt uten å ofre kvaliteten ved å løse kodingsproblemer. Den reduserer redundanser og bruker komprimerings- og dekompresjonsteknikker kjent som kodeker. I tillegg tilbyr MP4 ulike fordeler for både forbrukere og bedrifter. I forhold til dette kan du enkelt få tilgang til og dele filmklipp på nettet, lagre dem på enhetene dine og dele dem via e-post. Bortsett fra det, hvis du eier en bedrift, kan du bruke MP4 for presentasjoner på nettsidene dine. Med dette formatet kan du vise frem produkter og tjenester til potensielle kunder og for reklameformål.

Kompatibilitet

La oss gå videre til kompatibiliteten, i tillegg til å se hvorfor du vil konvertere MP4 til andre formater for sikkerhets skyld. Som jeg nevnte for en stund siden, er MP4 et universelt videoformat av en grunn. Det er overalt i digitale ting som kringkasting, opptak og streaming av videoer. Hovedgrunnen til at det er populært er fordi det er en standard alle bruker, og det kan håndtere en haug med forskjellige videoteknologier som 8K, HDR og 3D. Derfor støttes det populært av ulike mediespillere og enheter som stasjonære datamaskiner, Android-telefoner, nettbrett, spillkonsoller, smart-TV-er, DVD-spillere og Apple-enheter, inkludert Mac, iPhone og iPad.

Hvorfor er MP4 populær

Ved å se på informasjonen ovenfor, må du allerede ha en ide om hvorfor MP4 er populært. La derfor denne delen liste opp årsakene til formatets popularitet.

◆ MP4-filer er kompatible på tvers av alle enheter og mediespillere.

◆ Formatet fungerer med populære strømmeprotokoller som HLS og MPEG-DASH.

◆ Den er perfekt for online streaming og nedlasting av videoer uten å spise opp all lagringsplassen din, siden den bruker komprimering for å krympe filene uten å ofre kvaliteten.

◆ En MP4 er en alt-i-ett-pakkefil som kan inneholde ikke bare selve videoen, men også lyd, undertekster og til og med bilder.

Del 2. MP4-alternativer

MKV vs. MP4

MP4 og MKV er lignende videobeholdere laget av forskjellige grupper. Men se hvordan de skiller seg fra hverandre. MKV er gratis å bruke og tillater ubegrensede mediespor. Den brukes ofte til å lagre HD-filmer fra Blu-ray- og DVD-er og er teoretisk gratis for alle. MP4 er derimot patentert og har innholdsbegrensninger, og det er mer vanlig enn MKV. For mer detaljert sammenligning, sjekk MKV vs MP4.

MOV vs. MP4

MOV og MP4 er begge videobeholderformater. Nå er MKV bra for redigering på Mac-er med QuickTime, og den har høykvalitets video og lyd, men større filer på grunn av lav komprimering. MP4 er et standardformat med mindre filer på grunn av komprimering, og det er bedre for deling på nettet eller på enheter med mindre lagringsplass, selv om kvaliteten kan være litt lavere.

WebM vs. MP4

Selv om WebM også er et vanlig videoformat som MP4, tilfredsstiller begge brukernes ulike behov. Vil du vite den store faktoren til forskjellene deres? MP4 tilbyr bredere kompatibilitet og potensielt høyere kvalitet. Det er derfor det er et godt valg for offline videoer eller universell avspilling. I mellomtiden skinner WebM på nettet med mindre filstørrelser takket være dens effektive videokomprimering. Dette betyr raskere lastetider og jevnere strømming, noe som er ideelt for nettvideoer og de som deles på nettet.

Del 3. Hvordan konvertere MP4 til andre videofilformater uten kvalitetstap

Fremover er prosessen med å konvertere MP4 til de nevnte videoformatene eller andre formater. Så hvis du vil lære den perfekte konverteringsprosessen som ikke vil påvirke videokvaliteten, så møt opp FVC Free Video Converter Online. Det er en dedikert video- og lydkonverterer som støtter nesten alle lyd- og mainstream-videofiler som MOV, MKV, FLV, WebM, VOB, M4V, WMV og mange flere. Bemerkelsesverdig nok lar denne online gratis videokonvertereren deg konvertere MP4- og andre mediefiler på bare noen sekunder mens du opprettholder en tapsfri kvalitet. Dette fungerer også for batchkonverteringsprosessen. Derfor kan du konvertere MP4 til MOV, WebM og MKV på en gang!

Dessuten gir denne FVC Free Video Converter Online deg ingen vannmerkeutganger mens du holder dataene og filene dine trygge og stabile. Derfor, hvis MP4-filene og internett er klare for konvertering, følg den raske og enkle konverteringsprosessen nedenfor.

Trinn 1. Last opp MP4-filene dine når du klikker på Legg til filer for å konvertere knappen på verktøyets offisielle nettsted.

Konverter MP4 online opplasting

Steg 2. Når MP4-videoene er synlige på arbeidsområdet, kan du begynne å sette dem til ditt foretrukne utdataformat. Velg et format fra den valgbare formatdelen i den nederste delen.

Konverter MP4 Online Konverter

Trinn 3. Etterpå klikker du på Konvertere knappen for å starte den raske konverteringsprosessen.

Del 4. Vanlige spørsmål om MP4

Er MP4 ok for redigering?

Ja. Noen redigeringsprogramvare kan imidlertid foretrekke andre formater som tilbyr høyere kvalitet eller mer redigeringsfleksibilitet.

Hvordan kan jeg konvertere MP4 offline?

Det er forskjellige kraftige videokonverterere offline. Men for å sikre en tapsfri kvalitet på produksjonen, er det bedre å bruke FVC Video Converter Ultimate.

Er MP4 et proprietært format?

Nei, MP4 er et åpent standardformat. Dette betyr at den ikke er proprietær og kan brukes av alle uten begrensninger.

Konklusjon

Du har nå nok kunnskap og kan svare på spørsmålet om hva MP4 er. Faktisk er MP4 et allsidig format som kan bære ikke bare videoer, men også lyd, bilder og undertekster på en gang. Du kan også streame MP4-ene dine på nettet, siden det er super praktisk å få tilgang til!

Aria Davis17. juni 2024

Utmerket

Vurdering: 4.9 / 5 (basert på 429 stemmer)